Najaar
Propaangas buitengebied
Veiligebuurt logo
Telraam Logo def
Website laatst gewijzigd: donderdag 03 september 2020.

74 299 x 234November 2014
Sinds de warme dagen van november zien wij vrijwel dagelijks de bladpootwants in of rond het huis. Het is een exoot die pas sinds 2007 in Nederland aanwezig is. Waarschijnlijk zoekt hij de warmte op nu het kouder gaat worden. Tot eind januari 2015 hebben we totaal 5 wantsen geteld.

Januari 2018
Het valt ons op dat de bladpootwants steeds vaker in ons huis te vinden is. De afgelopen maanden zijn deze wantsen bijna iedere dag (één tot meerdere exemplaren) op de zolder te vinden. Het aantal neemt toe lijkt het wel. De wantsen geven als verweer een speciale bittere geur af die onaangenaam is te noemen.

Oktober 2018
In 2014/2015 hebben we 5 wantsen geteld maar dit jaar is het werkelijk een plaag aan het worden. Omdat ze overal in huis proberen binnen te dringen vangen wij ze weg in huis en ook buiten. Door de warme nazomer zijn deze wantsen nog zeer actief. Honderden hebben we er gevangen en weer ergens anders in het bos uitgezet.

Februari 2019
Als het kwik boven 0 °C is komen de wantsen zelfs in een winterperiode in grote aantallen tevoorschijn. Honderden hebben wij er nu al geteld.

=====   Waliyya Ahmad Safiyya Zamzam
Copyright © 2021 't Wildspoor. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

LET OP! Deze website maakt gebruik van cookies

Er worden geen persoonsgegevens verwerkt lees meer

Accepteer